News55

Här är Eva Dahlgrens krav på statsministern

Artikelbild
Sarah Carlsson
Sarah Carlsson
Uppdaterad: 29 aug. 2022Publicerad: 29 aug. 2022

Artisten Eva Dahlgren ifrågasätter Magdalena Anderssons uttalande.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

I fredags sköts en kvinna och ett barn vid en lekplats i Årby, Eskilstuna. De fördes båda till sjukhus men skadorna ska enligt polisen inte vara livshotande. Det är ännu oklart om kvinnan och barnet ska ha varit måltavla eller om de bara råkade träffas av skotten, skriver SVT.

– Den eller de som gjort det här har visat en total likgiltighet för andras liv, säger polisens presstalesperson Johnny Gustafsson.

Flera politiker har reagerat och kommenterat händelsen i sociala medier. En av dessa är Sveriges statsminister Magdalena Andersson.

“Ett fruktansvärt brott har skett i Eskilstuna ikväll. En kvinna och ett barn har blivit skjutna vid en lekplats. Det brutala och hänsynslösa våldet som plågar vårt samhälle måste få ett slut. Mina tankar går till de drabbade och deras anhöriga”, skriver hon bland annat på Instagram.

Det fick sångerskan Eva Dahlgren att reagera, som menar att det inte är tillräckligt att säga att våldet “måste få ett slut”.

“Vi vet ATT det måste få ett slut. Vi vill veta HUR! Säg hur!!!”, skriver artisten i en kommentar till inlägget. Det har fått många att reagera, över 200 har gillat och 38 personer har svarat på Dahlgrens kommentar.

ANNONS

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Sarah Carlsson
Sarah Carlsson

Webbredaktör på News55. Skriver med fokus på målgruppen 55+.

Sarah Carlsson
Sarah Carlsson

Webbredaktör på News55. Skriver med fokus på målgruppen 55+.

ANNONS