News55

Här är hyllningen till Ingvar Oldsberg

Artikelbild
Jessika Bouveng
Jessika Bouveng
Uppdaterad: 29 juli 2022Publicerad: 29 juli 2022

Ingvar Oldsbergs son berättar öppenhjärtat om hyllningen till hans pappa och meningen bakom några väl valda ord.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Vid 76 års ålder gick tv-legendaren Ingvar Oldsberg bort i sviterna av en hjärtinfarkt. I mars tidigare i år, ungefär en månad efter hans bortgång, begravdes han i Råds kyrka i Mölnlycke där han både döpts och konfirmerats. Aftonbladet rapporterar nu att han fått sin gravsten. Det är en oval sten med orden ”Resan var målet”. Hans son, Staffan Oldsberg, förklarar meningen bakom texten såhär:  

– Det kom som en ingivelse. Dels var det en anspelning på ”På spåret”, dels på hans liv i övrigt. Om man ser på hur han var som person så var det alltid vägen framåt som var det roliga. Om vi tar huset i USA så var han där så länge det pågick arbeten och det var folk i rörelse, men sedan när det var klart så tappade han intresset. Samma sak med huset i Henån och lägenheten i Spanien. Så länge han hade att göra och fick snacka med gubbarna så var det roligt. 

Gravstenen är hämtad från en plats dr Ingvar var född och uppvuxen, Stora Kullbäckstorp i Mölnlycke. Hans son säger att varken han eller Ingvar egentligen bryr sig om själva platsen eller stenen utan det är minnena som är det viktiga. Bredvid Ingvar vilar hans mamma och pappa och i närheten finns hans bror Peter.  

Inte långt efter att Staffan förlorade sin pappa så gick även hans mamma Laila bort.  Nu en tid efter de båda förlusterna börjar känslorna och sorgen komma ikapp honom.  

– Det är värre nu, både när det gäller mamma och pappa. Då var man tvungen att vara fokuserad och försöka lösa det praktiska. Jag funkar så att jag försöker skjuta det ifrån mig så det inte blir för jobbigt. Men jag hade en period för ett par veckor sedan då jag var helt sänkt. Jag tyckte att allt var väldigt jobbigt. Det är som att allt kommer ikapp en.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Jessika Bouveng
Jessika Bouveng

Webbredaktör och skriver med fokus på 55+

Jessika Bouveng
Jessika Bouveng

Webbredaktör och skriver med fokus på 55+

ANNONS