A-
A+

Här är Läckbergs skamliga bekännelse

Camilla Läckberg lyfter en känslig fråga och gör en bekännelse.
Mänskligt, Sociala medierNews55

Deckardrottningen Camilla Läckberg har gjort ett privat erkännande. Hon anser själv att det är en skamlig bekännelse. Det skriver Aftonbladet.

Annelie Sandström

Annons

Annons

Camilla Läckberg och maken Simon Sköld är flitiga på sociala medier. Men det är mer bilder på maken på Camilla Läckbergs Instagramkonto, än tvärtom. Detta har fått många följare att reagera och nu har hon valt att avslöja varför. På Instagram kallar hon det för en “skamlig bekännelse”.

Anledningen är att hon på 80-talet, som så många andra, grundlade en snedvriden kroppsuppfattning och ideal för hur en kvinnokropp ska se ut.

– Som tonåring på 80-talet, präglad av ”heroin chic” som magert ideal, med tidningar fyllda av bantningskurer som ”flygvärdinnedieten, ananasdieten, soppdieten” och så vidare. Allas mammor som ständigt bantade, flicktidningar som Starlet med sidor med klädtips som: ”Så trollar du bort dina extra kilon” – så präglades jag på ett ideal jag aldrig riktigt lyckas skaka av mig. Så jag lider av mina extrakilon, skriver Camilla Läckberg.

Uppskattar ärligheten

Författaren berättar att hon inte vill synas på bild med sin kropp, och att hon hör kommentarerna i sitt huvud och hon tycker att det känns jobbigt att skriva det. Men det går inte att få till en förändring om vi inte är öppna med att det finns ett skevt ideal, menar hon.

– Kanske kan det vara en tröst för någon att till och med jag med alla förutsättningar rent praktiskt – gift med en PT, gym i källaren, behöver inte tänka på vad bra råvaror kostar och så vidare- fortfarande har svårt komma in i bra vanor. Och jag försöker sluta tänka i kilon och försöker istället tänka på ”hälsa och må bra” – men åter. Den där jävla 80-talsvågen och jakten på kilona sitter där benhårt fast i skallen, avslutar Camilla Läckberg, skriver Aftonbladet.

Hon har fått mycket positivt stöd och reaktioner från läsarna. Många uppskattar hennes ärlighet och en del skriver att de själva också har svårt att acceptera sina kroppar.

Annons

Annons

Annelie Sandström
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.