News55

Här är Liberalernas nya partiledare

Artikelbild
News55
News55
Uppdaterad: 09 apr. 2022Publicerad: 09 apr. 2022

Under fredagen så meddelade Liberalernas partiledare Nyamko Sabuni sin avgång och partiet har nu valt en ny tillfällig ledare.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Strax efter att Liberalernas partiledare Nyamko Sabuni meddelat sin avgång så bekräftades det att Johan Pehrson, partiets förste vice ordförande, blir den som ersätter Sabuni. Aftonbladet skriver att Pehrson anser att han axlat sin nya roll i ett tufft läge, men han gör det för att han älskar Sverige och för att han älskar Liberalerna. Såhär kommenterar han sin nya roll: 

– Det är en ny uppgift som jag tar på mig med ödmjukhet och energi. Liberalerna är nyckeln till en liberal borgerlig regering och jag står redo att leda Liberalerna genom en historisk valrörelse. 

Vem är då Johan Pehrson? Pehrson är utbildad jurist, pappa till fyra barn och bor i Örebro. Han har sedan länge arbetat med politik och har suttit i Liberalernas partistyrelse i 21 år.  

I december i år kommer partiet att hålla ett extra landsmöte och då man kommer välja en nya permanent ledare. Partisekreterare Juno Blom menar att ett landsmöte innan valet skulle skada Liberalernas möjligheter i valet och att all energi skulle vändas inåt.  

Sabuni menar att hennes avgång är det bästa för Liberalerna. Partiet har den senaste tiden haft det tufft med ett sjunkande väljarstöd. 

– Jag är den jag är – med styrkor och brister. I juni 2019 valde partiet hela mig, men diskussionen om hela mig skymmer sikten från det som är viktigast, säger hon. 

Även partiets partisekreterare Juno Blom har meddelat sin avgång. 

Författare: Jessika Bouveng

ANNONS

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS