Här är Lisebergs satsning för att få bort köerna

Senaste NyttNews55

I vår påbörjar Liseberg en satsning för att få bort köerna. "Det är en av de största utmaningarna för nöjesparker", säger Johan Ottosson, chef digital gästresa, i ett pressmeddelande.

Petra Lundgren

Annons

www.krisinformation.se

Annons

www.krisinformation.se

När Liseberg öppnar i april är det premiär för en ny åkattraktion. Den heter Underlandet och tar besökarna med på en åktur i Lisebergskaninernas värld under jord. Det är den största och dyraste åkattraktionen i Lisebergs historia för barnfamiljer.

En utmaning som alla nöjesparker delar är att det ofta blir långa köer vid attraktioner. Till Underlandet lanserar Liseberg en egen lösning och det är en virtuell kö. Då ställer sig besökarna i kö i Lisebergsappen och får ett klockslag när det är dags att åka. Under tiden kan de göra annat i stället för att köa fysiskt. Innan det är dags att åka kommer en påminnelse.

Om lösningen fungerar bra kommer Liseberg att använda den på fler attraktioner i parken.

– Detta kommer i år att förbättra Lisebergsupplevelsen för några av våra viktigaste gäster: barnfamiljerna. Lösningen är ett exempel på vårt arbete med att integrera det digitala på ett naturligt sätt i Lisebergsupplevelsen, säger Andreas Andersen, vd Liseberg, i ett pressmeddelande.

Den virtuella kön kostar inget extra att använda och det kommer enligt nöjesparken också att finnas analoga alternativ, till exempel i form av kölappar.

 

Petra Lundgren
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons