Flera vanliga livsmedel har blivit dyrare i år jämfört med 2019. Det rapporterar SVT.
ANNONS
ANNONS
Mest läst i kategorin
Priser på livsmedel i januari-maj 2019 och januari-maj 2021 har jämförts. Siffror från Statistiska centralbyrån, SCB, visar att purjolök ökat mest i pris.
-Beroende på hur skörden har sett ut så påverkar det prisbilden, säger Carl Eckerdal, chefsekonom på bransch- och arbetsgivarorganisationen Livsmedelsföretagen, till SVT.
De här livsmedlen ökade mest i pris: Purjolök har ökat med 25,3 procent, slanggurka med 15, 6 procent, torskfilé med 12,4 procent, äpplen med 11,7 procent och kategorin “annat kött” med 11,3 procent.
Flera varor har också blivit billigare. Dit hör vitkål (-30,1 procent), morötter (-24,8), gul lök (-22,9), kravmärkta morötter (-11,8) och kravmärkt potatis (-10.6).
Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS
Senaste nytt
ANNONS