News55

Här är ministern som jagas av Kronofogden

Artikelbild
Sarah Carlsson
Sarah Carlsson
Uppdaterad: 10 apr. 2024Publicerad: 01 dec. 2021

En granskning visar att en nytillträdd minister har Kronofogden efter sig. Det rapporterar Aftonbladet.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Annika Strandhäll gör comeback i regeringen, den här gången som klimat- och miljöminister. Aftonbladet har gjort en genomgång av alla ministrar och avslöjar att Strandhäll har två betalningsförelägganden hos Kronofogden. 

Det ena kom i somras från ett företag som gör poolfyllningar och som fortfarande inte har fått fullt betalt. Betalningskravet var på 1521 kronor och Strandhäll har 871 kronor kvar att betala.

Det andra ärendet är en räkning från Telenor som skulle ha varit betald i september. Tillsammans med inkassobolagets krav landar kostnaden på 2055 kronor. Ministern ska ha fått två kravbrev från Kronofogden.

”Jag har nu kontrollerat Aftonbladets uppgifter, och har uppenbarligen missat dessa två räkningar. Detta är något som förvånar mig eftersom jag i normala fall är noga med min privatekonomi”, skriver Strandhäll till Aftonbladet. 

TV4 Nyheterna avslöjar att Annika Strandhäll har haft sammanlagt nio betalningsföreläggningar hos Kronofogden. Sju av skulderna har reglerats tidigare, två av dem har reglerats det senaste dygnet.

Annika Strandhäll (S), klimat- och miljöminister
Foto: Sören Andersson / TT

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Sarah Carlsson
Sarah Carlsson

Webbredaktör på News55. Skriver med fokus på målgruppen 55+.

Sarah Carlsson
Sarah Carlsson

Webbredaktör på News55. Skriver med fokus på målgruppen 55+.

ANNONS