Elfvings Matblogg
Bättre pommes frites har jag knappast smakat
Ulf Elfving
Annons
Det har återigen blivit populärt med husmorsknep. Detta ligger helt rätt i tiden vid tanke på både ekonomi och miljötänk. Gamla beprövade husmorsknep får också sällskap av helt nya grepp.
Som komplement till köpt växtnäring har många börjat använda såväl kaffesump som äggskal. Och något som det pratas mycket om just nu är bananvatten. Frukten är rik på kalium, fosfor och magnesium – en kombination som stimulerar plantornas tillväxt, skriver MåBra.
1. Spara bananskalen.
2. Lägg dem i en tillbringare och täck två tredjedelar av skalen med vatten.
3. Fortsätt fylla på med skal tills din behållare är full.
4. Glöm inte att täcka behållaren med lock för att förhindra dålig lukt och mögel.
5. För att effektivisera nedbrytningsprocessen kan du skära bananskalen i mindre bitar.
Därefter låter du bananvattnet stå och dra två till tre veckor på en sval och mörk plats. Vattnet är färdigt för användning när skalen svartnat och vattnet blivit mörkare. Ta bort skalen och vattna växterna.
Källa: MåBra
Annons
Annons
Annons
Annons
Be om att bli uppringd
Genom att klicka vidare så godkänner du att bli uppringd på det telefonnummer du anger.
Mejla oss
Genom att klicka vidare så godkänner du att vi hör av oss på den e-post du anger.