A-
A+

Här är OS-stjärnans nya karriär

Celebriteter, SportNews55

Efter den stora succén har en idrottsstjärna nu vänt blad och siktar på en ny karriär.

News55

Annons

Nils van der Poel har under sin idrottskarriär gjort stor succé med dubbla OS-guld och världsrekord på 10 000 meter skridsko. I år la han skridskorna på hyllan och han har nu satt upp nya mål för sig själv. Den närmsta framtiden är den unga stjärnan uppbokad för att föreläsa för företag och näringslivstoppar, skriver Sportbladet

I helgen så talade han under en näringslivsgala i Kungälv. Det var tydligt att van der Poel var det stora dragplåstret då rekordmånga hade anmält sig. Van Der Poel talade bland annat om både misslyckanden och målsättningar från sin karriär.    

– En ung person som har en sån tydlig egen målbild. Och han står för den fullt ut utan att bli dryg. Det är ett signum, säger Roger Boström, vice ordförande i Företagarna i Kungälv.  

Föredrags gigen är en ny vardag för van der Poel, men vad han vill göra efter detta är ännu inte spikat. Hans framgångar har öppnat upp för många nya möjligheter då idrottskarriären skapat många nya kontakter. Att börja studera verkar inte vara i hans intresse. Istället utforskar han mer praktisk erfarenhet genom att till exempel prya i en styrelse på ett företag.

Utöver hans föreläsande och praktik så planerar han att i framtiden att vara med och utveckla fjällturismen och att sprida idrottsglädje där. Han är även eftertraktad för olika PR-jobb och jagad av flera olika tv-bolag . Han tackar dock nej till det mesta. 

Vad karriären tar honom och hur den slutar vet han som ovan nämnt inte. Till Sportbladet säger han dock att det inte är den slutgiltiga destinationen som är intressant utan vägen dit. 

Författare: Jessika Bouveng

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.