A-
A+

Här är resebyrån som svartlistas

Foto: TT
ResorNews55

Över 600 anmälningar har kommit in till Allmänna reklamationsnämnden. En uppsjö av personer vittnar om betalda resor de aldrig fick åka på, men resebolaget Travellink är fortfarande aktivt. Det rapporterar GP.

Mauritza Klingspor

Annons

Skräckberättelser om resebolaget har strömmat in på bland annat omdömessajten Trustpilot och en Facebookgrupp vid namn “Vi som väntar återbetalning av Travellink” har över 100 medlemmar. Personer som bokat och betalat för resorna har åkt till flygplatsen – bara för att upptäcka att inget flyg bokats i deras namn. Många drabbade väntar fortfarande på att få pengarna tillbaka från resebyrån.

Travellink har anmälts till Allmänna reklamationsnämndens (ARN) 631 gånger de senaste fem åren, varav 33 kommit i år. Råd & Rön har svartlistat Travellink, en lista tidningen tar fram med företag som struntar i ARN:s beslut. Däremot hävdar Travellink själva att de har ett nära samarbete med ARN, skriver GP.

Mira Vainio är en av de drabbade. Hon bokade en resa till Turkiet för 5000 kronor, men fick aldrig någon biljett. Nu har det snart gått ett år och Mira har fortfarande inte fått pengarna tillbaka.

– Det är en ganska stor ekonomisk förlust. Det känns fruktansvärt att det ska vara så här, säger hon till GP. 

Daniel Westerlund är en annan som haft stora problem med bolaget, men som till skillnad från flertalet andra till slut fick pengarna tillbaka. Till en början fick Daniel inte sin inställda resa återbetald, trots att han köpt återbetalningsskydd. Han är en av många förfäras av att Travellink fortfarande är aktiva.

– Varför har vi lagar om man kan starta ett företag som bara lurar folk på stålar och ingen gör någonting? Det känns ju jättekonstigt, säger Daniel till GP.

Mauritza Klingspor
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.