News55

Så fick Ravelli men för livet

Artikelbild
Sarah Carlsson
Sarah Carlsson
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 26 juni 2021

Sporten har tagit landet med storm. Men nu varnar forskare för vissa risker, och Thomas Ravelli är en av de drabbade. Det rapporterar GP.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Det trendiga padelspelandet har blivit en folksport i Sverige, men det är inte helt oproblematiskt. Gunnar Jakobsson, ögonläkare vid Ögonkliniken i Mölndal och ögonforskare vid Göteborgs universitet, varnar för skaderisken. 

– Det som skett är att vi sett en ökning när det kommer till padel. Det har kommit att dominera och seglat upp som den vanligaste formen av sportrelaterade ögonskador, säger ögonläkaren till GP

Han menar att det är en högrisksport i och med hastigheten och att man slår mot varandra med korta spelväxlingar. Därför rekommenderar Gunnar Jakobsson att man använder skyddsglasögon. 

Den tidigare målvaktstjärnan Thomas Ravelli är en av de som har skadat sig under en padelmatch. För ett år sedan studsade en boll rätt upp i hans vänstra öga.

– Det var helt svart i cirka tio minuter. Sen när synen kom tillbaka var den dimmig så då åkte jag rätt in till akuten. Där märkte de att det var ett oerhört högt tryck på ögat. Så jag fick tabletter och droppar för att få ner trycket, men det bet inte, berättar Ravelli för tidningen.

Trots två operationer har han fortfarande problem med ögat och padelskadan har lett till att han har fått grön starr. 

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Sarah Carlsson
Sarah Carlsson

Webbredaktör på News55. Skriver med fokus på målgruppen 55+.

Sarah Carlsson
Sarah Carlsson

Webbredaktör på News55. Skriver med fokus på målgruppen 55+.

ANNONS