News55

Här är Skandinaviens rikaste personer

Artikelbild
Sarah Carlsson
Sarah Carlsson
Uppdaterad: 11 apr. 2021Publicerad: 11 apr. 2021

Det handlar om svindlande summor när Forbes redovisar sin årliga lista över världens rikaste personer. Bland länderna i Skandinavien sticker Sverige ut. Det skriver GP.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Amazons grundare Jeff Bezos kniper för fjärde året i rad förstaplatsen på Forbes lista över världens rikaste personer. Han har en förmögenhet på ungefär 1 514 miljarder svenska kronor. Kort därefter kommer entreprenören Elon Musk, VD för Tesla och Space X. 

Den rikaste personen i både Sverige och Skandinavien är Stefan Persson som äger H&M. Med sin förmögenhet på 180 miljarder kronor landar han på plats 83 på Forbes lista och är därmed den enda skandinaven bland topp 100. Näst rikast i Skandinavien är familjen Rausing. Syskonen Finn, Jörn och Kirsten Rausing äger Tetra Laval som i sin tur äger Tetra Pak, skriver GP. 

I Danmark är ägaren till Bestseller, Anders Holch Povlsen, rikast och är även den tredje rikaste i Skandinavien. Han och hans fru förlorade tragiskt nog tre av sina fyra barn i terrorattentaten i Sri Lanka 2019.

Läs hela Forbes lista här och GP:s sammanställning av de rikaste i Skandinavien

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Sarah Carlsson
Sarah Carlsson

Webbredaktör på News55. Skriver med fokus på målgruppen 55+.

Sarah Carlsson
Sarah Carlsson

Webbredaktör på News55. Skriver med fokus på målgruppen 55+.

ANNONS