A-
A+

Här är expertens bästa spartips i sommar

Ekonomi, Privatekonomi, ResorNews55

"Sveriges snålaste man" Günther Mårder har flera knep för att spara pengar under semestern. Det rapporterar SVT.

Sarah Carlsson

Annons

Günther Mårder, tidigare vd för intresseorganisationen Företagarna, är ekonomiskt oberoende och är känd som Sveriges snålaste man. Han vet allt om att spara och pressa utgifter. För SVT delar han med sig av fem värdefulla tips för en billig sommar.

1. Boka flyg med kreditkort

När man bokar en resa finns det flera fördelar med att använda kreditort. Man får ofta en reseförsäkring och även ett konkursskydd, som kan vara bra att ha om man har bokat lågprisbiljetter hos lågprisbolag.

– Jag är normalt sett inget fan av kreditkort, men just när du bokar resa finns det stora fördelar, säger Mårder.

2. Få tag i billiga biljetter

För att få så billiga flygbiljetter som möjligt ska man antingen boka långt i förväg eller väldigt tätt inpå avresedatum. De allra billigaste biljetterna hittar man hos charterbolagen när man köper endast flygstol och bokar en eller två veckor före avresa.

3. Välj lokal valuta

Du ska alltid välja att betala med lokal valuta när du handlar med kort utomlands, menar sparexperten. Använd inte alternativet där du kan se beloppet i kronor, för då får du betala extra avgifter.

4. Anpassa din körning

Ska du ut på roadtrip i Sverige? Tänk då på hur du kör för att inte göra av med pengar i onödan.

– Börja sänka din hastighet. Ligger du mellan 70-90 jämfört med 110 så kommer du spara 20 – 30 procent av din drivmedelsförbrukning. Se också till att ha rätt däcktryck och använd bromsen så lite som möjligt, tipsar Mårder.

5. Byt boende

Det kostar en del att turista i Sverige, men det går att spara pengar genom att byta boende med någon annan istället för att bo på dyra hotell.

– Lägg ut ett inlägg i sociala medier och se vem som nappar. Då kan ni byta liv med varandra och få helt nya upplevelser helt utan boendekostnad. Det är billigt och härligt!

Sarah Carlsson
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.