Här är toppolitikern som börjar köra sopor

Arkivbild
Arbete, Inrikes, PolitikNews55

Göteborgs kommuns tidigare högsta höns, Ann-Sofie Hermansson, har nu fått jobb som sopbilschaufför. Det rapporterar GT.

Rikard Jansson

Annons

www.krisinformation.se

Annons

www.krisinformation.se

Ann-Sofie “Soffan” Hermansson  tvingades för snart ett år sedan bort från posten som Socialdemokraternas gruppledare i kommunstyrelsen i Göteborg. Innan dess hade hon gjort ett historiskt svagt val i Göteborg, en kommun som länge haft socialdemokratiskt styre.

Efter att ha blivit bortröstad av sina egna var hon tydlig med att hon ville ha ett vanligt jobb utanför politiken. Historiskt har hon exempelvis kört truck på Volvo. Nu har hon ordnat det i form av en timanställning på renhållningsbolaget Renova. Hon ska köra sopbil.

“Det var någon på twitter som ifrågasatte om renhållningsjobbet är någon slags poserande, men så är det verkligen inte. Jag trivs jättebra med att köra sopbil. Man blir glad över att ha arbetskamrater igen. Jag har saknat det”, säger Ann-Sofie Hermansson till GT.

Hermansson kommer endast att arbeta som timanställd på renhållningsbolaget Renova. Regeringen har även utsett henne som ansvarig för en utredning som ska undersöka hur kommunernas brottsförebyggande arbete ska kunna regleras i lagen.

Rikard Jansson
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons