Här är tricket för att få anställda att jobba mer

NORRKÖPING 20080717
ArbetsmarknadNews55

Facket är kritiska till sättet som anställda ska förmås att jobba mer. På sociala medier har det blåst upp en storm kring nymodigheten. "En ny typ av stämpelklocka", hävdar kritiker. Håller du med?

Rikard Jansson

Annons

www.krisinformation.se

Annons

www.krisinformation.se

Det är ett toalettföretag som tagit fram en toalettstol som lutar 13 procent framåt. Detta för att minska tiden som anställda spenderar på toaletten med 25 procent. Det ska spara pengar åt arbetsgivare. Det uppger grundaren av brittiska företaget Standard Toilet, i en intervju med Wired. Nyheten har återgetts av TV4

Kanalen har intervjuat LO:s expert på arbetsmiljö; Cyrene Wärn i frågan:

— Det är lite som att skapa en stämpelklocka på toaletten, just när vi ser att det är så svårt för anställda att hinna gå på toaletten. 80 procent av arbetarkvinnorna har inte möjligheter att ta korta pauser, som man ofta använder för att gå på toaletten, säger hon till TV4.

Toaletten har alltså en sittlutning framåt på 13 grader och finns att köpa idag. Den har väckt ilska i sociala medier. Samtidigt räknar inte LO med att trenden når Sverige.

— På den arbetsmarknad vi har idag så är det snarare svårt att hinna med att att gå på toaletten för många, så att då börja prata om lutande toaletter för att minska tiden på toaletten är lite bizarrt måste jag erkänna, avslutar hon.

Rikard Jansson
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons