A-
A+

Här är tv-serierna svenskarna föredrar

Pressbild
TelevisionNews55

Ny undersökning med Svenska tv-panelen visar vilka tv-serier svenskarna föredrar.

Petra Lundgren

Annons

Annons

En undersökning med Svenska TV-panelen som gjordes under oktober visar att närmare 60 procent av svenskarna föredrar att titta på utländska serier framför svenska.

-Att fler föredrar utländska serier är lite anmärkningsvärt i och med att våra svenska streamingtjänster satsar på mycket på lokalt innehåll. Däremot finns det vissa genres där svenskt innehåll står sig starkt, något som de svenska streamingtjänsterna borde satsa extra på, säger Helena Folcker, vd på tv.nu, i ett pressmeddelande.

Undersökningen visar också att varannan svensk väljer krim när det gäller serier och att nästan alla gillar dokumentärer.

-True crime har på senare tid seglat upp och blivit en favorit hos våra dokumentärälskare. Men att nästan alla svenskar tittar på dokumentärer var en rolig överraskning, säger Lina Femtvik, marknadschef på tv.nu, i samma pressmeddelande,

tv.nu är en tv-guide med 2,3 miljoner unika besökare varje vecka. De gör också en återkommande undersökning med “Svenska TV-panelen”. I denna undersökning svarade 8276 tv-tittare.

Annons

Annons

Petra Lundgren
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Sommaren är här! Prova vårt medlemskap för en krona idag!