News55

Här döms politiker för styckmord

Artikelbild
Jessika Bouveng
Jessika Bouveng
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 13 juli 2022

En tidigare politiker har dömts för styckmord och får nu 16 års fängelse.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

En tidigare lokalpolitiker för Sverigedemokraterna i Nyköping har dömts till 16 års fängelse för styckmord och brott mot griftefriden Han blev tidigare i år utesluten från partiet. Offret hade känt den morddömde i många år och är en man i 60-årsåldern, det rapporterar SVT.

Efter att den tidigare politikern hade skjutit offret i en lägenhet i Nyköping försökte han att leda polisen i fel riktning genom att först stycka kroppen och sedan dumpa delarna i vattendrag i staden. Mordet upptäcktes när kroppsdelar syntes i Stockholm. Den dömde mannen har erkänt att det var han som höll i pistolen när skottet brann av. Han hävdar dock att skottet var ett misstag.

Den tidigare politikerns version av händelsen är inget som tingsrätten tror på utan han dömdes till 16 års fängelse. Åklagaren yrkade på att döma honom till livstid, men för att livstids fängelse ska gälla behöver det finnas försvårande omständigheter såsom till exempel svårt lidande för offret, något rätten inte ansåg var fallet. Offret ska istället ha dött omedelbart och överraskades av skottet.

Vad som var den tidigare politikerns motiv är ännu oklart. Louise Ginvén, den dömdes försvarsadvokat, kommer att överklaga domen, det säger hon till SVT.

– Åklagaren har inte styrkt något annat än det min klient berättar, att det var en olyckshändelse.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Jessika Bouveng
Jessika Bouveng

Webbredaktör och skriver med fokus på 55+

Jessika Bouveng
Jessika Bouveng

Webbredaktör och skriver med fokus på 55+

ANNONS