News55

Här festade SVT-profiler med toppolitiker

Artikelbild
Sarah Carlsson
Sarah Carlsson
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 28 aug. 2021

SVT-profilerna festade med Centerledaren Annie Lööf och tidigare S-ledaren Mona Sahlin. Det rapporterar Aftonbladet.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

SVT:s programledare Carina Bergfeldt och nyhetsankaret Lisbeth Åkerman medverkade på en privat tillställning, arrangerad av författaren Katarina Wennstam. Bland deltagarna fanns även Mona Sahlin och Annie Lööf.

Tillställningen kritiseras nu och SVT-profilernas oberoende ifrågasätts. Carina Bergfeldt har bemött en del av kritiken via sociala medier, men inte gett någon intervju. 

”Jag har gått SVT:s etikkurs. Den säger inget om att man inte får umgås med andra kvinnor”, svarar hon i en kommentar på Instagram. 

Lisbeth Åkerman har uppgett till tidningen Journalisten att hon inte skulle ha deltagit om hon sett inbjudningslistan på förhand. 

Enligt Charlotta Friborg, som är ansvarig utgivare på SVT Nyheter, finns det ingen policy som reglerar medarbetarnas deltagande vid privata evenemang.

“Däremot har alla medarbetare självklart ett ansvar för att agera så att SVT:s oberoende och opartiskhet inte kan ifrågasättas. I det här fallet litar jag på att båda våra medarbetare kunnat hantera den här privata situationen”, skriver Friberg till Aftonbladet.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Sarah Carlsson
Sarah Carlsson

Webbredaktör på News55. Skriver med fokus på målgruppen 55+.

Sarah Carlsson
Sarah Carlsson

Webbredaktör på News55. Skriver med fokus på målgruppen 55+.

ANNONS