News55

Här hyllar stjärnorna legendariske låtskrivaren

Artikelbild
Sarah Carlsson
Sarah Carlsson
Uppdaterad: 30 aug. 2022Publicerad: 30 aug. 2022

Många svenska artister kom och visade sitt stöd på minnesstunden för Torgny Söderberg.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Torgny Söderberg i mitten. Arkivbild / TT.


Lasse Holm anordnade i måndags en minnesstund för Torgny Söderberg, som gick bort den femte augusti efter en längre tids sjukdom. Söderberg var en framstående låtskrivare som ligger bakom hits som “Diggi-loo diggi-ley” och “Kärleken är evig”, bland många andra. Han och Holm var nära vänner i över 50 år.

Lasse Holm höll ett känslosamt tal till sin bortgångne vän och kollega.

– På slutet blev det jobbigt. Då såg jag Torgny framför mig och det var tungt. Det blev 51 års vänskap, vi delade företag, reste världen runt och det var Melodifestivaler och ”Diggiloo”…. Sedan är han plötsligt borta. Det är så otroligt tomt. Torgny betydde väldigt mycket för mig, säger han till Aftonbladet.

Många av Sveriges musikaliska elit fanns på plats för att hedra minnet av Torgny Söderberg, bland andra Carola Häggkvist, Tomas Ledin, Lena Philipsson och Charlotte Perrelli.

– Han var som en extrapappa. Vi ringde och pratades vid varje dag under väldigt många år och han hjälpte mig styra upp allt som behövdes styra upp. Torgny har betytt otroligt mycket för mig, berättade Philipsson innan hon sjöng “Kärleken är evig” tillägnad Söderberg.

Carola Häggkvist beskriver Söderberg som en nallebjörn, som var ödmjuk och varsam. För Charlotte Perrelli var han en “ledstjärna”.

– Han var en oerhört speciell person för mig. När jag kom till Skara blev Torgny som en ledstjärna. Han hjälpte mig och höll mig lite i handen och det var i hans studio som jag gjorde mina första inspelningar. Han skrev jättemånga låtar till mig under dansbandstiden, berättar Perrelli för tidningen.

ANNONS

Torgny Söderberg blev 77 år.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Sarah Carlsson
Sarah Carlsson

Webbredaktör på News55. Skriver med fokus på målgruppen 55+.

Sarah Carlsson
Sarah Carlsson

Webbredaktör på News55. Skriver med fokus på målgruppen 55+.

ANNONS