A-
A+

Här införs språktest i äldreomsorgen

Arbete, InrikesNews55

Efter flera år är processen över och man har fattat ett beslut om språktest inom äldreomsorgen. Det rapporterar GP.

Sarah Carlsson

Annons

Det tog två år av politiska stridigheter innan beslutet till slut fattades, men nu står det klart att de som söker jobb inom äldreomsorgen i Göteborg behöver genomgå ett språktest.

– Vi är väldigt glada för att vi får ett test, men tycker att det tagit alldeles för lång tid för att komma fram till det här, säger Marina Johansson (S) till GP.

Det var Sverigedemokraterna som först tog upp frågan, men då ville Socialdemokraterna att språktestet skulle omfatta alla som jobbar inom välfärden i Göteborg. Det förslaget röstades ned och därefter blev det många turer innan beslutet fattades.

Socialdemokraterna är i huvudsak nöjda men riktar viss kritik mot allianspartierna.

– Det har varit ett väldigt ängsligt alliansstyre, som å ena sidan säger att det är viktigt med språkkompetens men sedan inte har vågat ta tag i saken eller varit tillräckligt tydliga mot förvaltningen, säger Johansson till tidningen.

Elisabeth Lann från Kristdemokraterna är i sin tur kritisk mot Socialdemokraternas hantering av frågan.

– Jag tycker att de har hanterat frågan oseriöst och ohederligt. De vill politisera den och få fram den bilden. Vi har varit seriösa och grundliga och velat göra det på ett riktigt sätt.

Sarah Carlsson
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.