A-
A+

Här sågar Giesecke de nya restriktionerna

Foto: Ali Lorestani / TT / Kod 11950
Inrikes, Medicin och hälsa, SamhälleNews55

Den tidigare statsepidemiologen Johan Giesecke är kritisk till restriktionerna och menar att regeringen behöver fundera över dess nytta. Det säger han i Sportstudion.

Sarah Carlsson

Annons

Den 12 januari införde regeringen tuffare restriktioner igen och en av dessa restriktioner innebär att krogar och restauranger måste stänga klockan 23. Johan Giesecke, före detta statsepidemiolog, är kritisk till detta.

– Det är lite underligt, att plötsligt vid ett givet klockslag så blir man smittad. Jag vet inte om det finns någon vetenskaplig grund för att ha tidig restaurangstängning och barstängning, säger han i podden Sportstudion

Giesecke menar att alla restriktioner bara har en marginell effekt mot omikron, som är “så in i Norden smittsamt”, och att det finns biverkningar även med restriktioner. 

– Man kan inte både göra kampanj av att folk ska vaccinera sig och samtidigt gå ut och säga att man ska leva som om man inte har vaccinerat sig, konstaterar han i podden. 

Johan Giesecke tycker att regeringen och Folkhälsomyndigheten bör fundera över vilka restriktioner som faktiskt gör någon och nytta och som man ska behålla. 

Lyssna på avsnittet här.

Sarah Carlsson
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.