Här struntar barer och restauranger i de nya coronareglerna

MALMÖ 2020-03-21
Senaste NyttNews55

Köer och trängsel märks på flera barer och restauranger trots att Folkhälsomyndigheten skärpt kraven. Det framgår av en granskning som Ekot har gjort.

Rikard Jansson

Annons

www.krisinformation.se

Annons

www.krisinformation.se

Det  är inte längre tillåtet med vare sig långa köer eller trängsel. Barservering är heller inte tillåtet enligt Folkhälsomyndighetens regler för restauranger och barer, rapporterar Ekot.

“I en av verksamheterna går det knappt att röra sig utan att vidröra varandra”, skriver Ekot bland annat i en kommentar efter att ha besökt 50 barer och restauranger i Stockholm, Göteborg och Malmö.

På Wasahofs uteservering i Stockholm sitter sällskap fortsatt tätt enligt Ekot även efter att stolar uppges ha glesats ut.

Vid en annan exklusiv restaurang  sitter sju gäster ur olika sällskap vid baren och dricker, samtidigt som två personal sitter framför, enligt rapporten.

Det finns också näringsställen där avståndsmarkeringar på golvet har satts för gästernas skull. Ekot har också hittat exempel på nummerlappssystem för att slippa köbildning.

Statsepidemiolog Anders Tegnell poängterar att reglerna är tvingande. Den som inte följer dem riskerar att få sin verksamhet nedstängd, säger han till Ekot.

 

Läs hela artikeln här.

Rikard Jansson
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons