A-
A+

"Jag vill inte ha en regering med barnungar"

STOCKHOLM 20180320
Åldersdiskriminering, Arbetsmarknad, Jämställdhet, Människor, Pension, Politik, SamhälleNews55

Journalisten Malin Lernfelt har tröttnat på att man sätter barnungar på ministerposter. Istället menar hon i en debattartikel att regeringen bör bestå av erfarna 55 plussare och gärna fler över 70 år.

News55

Annons

Annons

“Medan man i de flesta andra länder har stor respekt för den erfarenhet, kunskap och ödmjukhet som ålder (i de absolut flesta fall) ger, är vi i Sverige sjukligt fixerade vid ungdom.” Skriver Malin Lernfelt i Expressen och pekar på att äldre skulle klara av en position som minister bättre än unga som inte har rätt kompetens och erfarenhet för det jobbet.

Att man blir mindre attraktiv på arbetsmarknaden redan efter 40 menar Malin Lernfelt är absurt och att detta även verkar gälla när den som rekryterar är statsministern. Samtidigt uppmanar hon en den kommande statsministern att välja statsråd med erfarenhet:

“Skall den nya regeringen, som med stor sannolikhet kommer att vara lösare i fogarna än sina företrädare, ha en chans att överleva i fyra år behöver vi 55+arna och deras erfarenhet. I dessa populistiska tider måste vi ha människor med omfattande erfarenhet vid rodret. Inte barnungar med sin egen karriär och likes på sociala medier som högsta prioritet.” skriver hon.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

banner_sthlm

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Prova idag och få tillgång till allt vårt innehåll!