News55

Kris hos TV4-paret: “Jag håller på att dö”

Artikelbild
Sarah Carlsson
Sarah Carlsson
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 02 mars 2022

Ett populärt par i rutan har genomgått en kris och nu talar de ut om de tuffa perioderna i äktenskapet.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

På tv kan man få intrycket av att Gustav och Marie Mandelmann lever ett helt igenom idylliskt liv på sin gård, men nu öppnar de upp om svårigheterna i relationen. 

– Det var just att man fick den här bilden av att vi är det lyckligaste och mest kärleksfulla paret i hela Sverige. Och det är vi ju också, absolut. Men det finns en sida där vi precis som alla andra kämpar och jobbar med olika saker, och här har vi en bipolär sjukdom som påverkar oss, berättar Marie Mandelmann i “Malou efter tio”. 

Gustav Mandelmanns bipolära sjukdom innebär att han kan gå från “djupaste sorg” till “största möjliga lycka” under samma dag, men även ha längre perioder av depression och mani. Då kan det hända att han struntar i vad andra tycker vilket har varit tufft för Marie. 

– Då känner man ju sig kränkt, du går över mina gränser hela tiden. Det är ju jätte, jättejobbigt, säger hon i programmet.

Gustav Mandelmann insåg först inte allvaret i situationen och efter en tid av terapi ställde Marie till slut ett ultimatum.

– Jag älskade ju dig jättemycket men jag håller på att dö för jag orkar inte. Så jag var tvungen att ställa det ultimatumet. Antingen måste jag leva för mig själv eller så måste vi göra någonting åt det. Och jag ser helst att vi gör den resan tillsammans. 

Idag medicinerar Gustav med litium och har kommit till insikt om problemet. 

Gustav och Marie Mandelmann
Foto: Johan Nilsson / TT
ANNONS

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Sarah Carlsson
Sarah Carlsson

Webbredaktör på News55. Skriver med fokus på målgruppen 55+.

Sarah Carlsson
Sarah Carlsson

Webbredaktör på News55. Skriver med fokus på målgruppen 55+.

ANNONS