Kvinnas kropp användes som städredskap av fyra män

STOCKHOLM 20160315
Brott, lag och straff, Inrikes, Människor, UtbildningNews55

Fyra män har polisanmälts av en kvinna i 25-årsåldern för att ha använt hennes kropp till att städa rent ett bord i samband med en studentföreningsaktivitet, skriver Barometern.

News55

Annons

www.krisinformation.se

Annons

www.krisinformation.se

 

En kvinna i 25-årsåldern ska ha hållits fast av fyra män som sedan städat ett bord med hennes kropp, enligt Barometern. I anmälan – rubricerad som olaga tvång – anges att kvinnan har gjort motstånd, sagt till männen att de ska sluta och försökt komma loss från de fyras grepp om henne – utan resultat.

Det var efter att en ny styrelse hade utsetts av en studentförening vid Linnéuniversitetet i Kalmar som händelsen ska ha inträffat. Enligt kvinnans anmälan har studentföreningen som gammal tradition att den tidigare styrelsen ska skräpa ner i föreningslokalen innan de avgår så att den nya styrelsen måste städa upp.

      LÄS MER: Skärpt straff för övergrepp i tunnelbana

“Helt oacceptabelt”

Niklas Ammert är ansvarig dekan på den berörda avdelningen vid Linnéuniversitetet och betonar i samtal med Barometern att det inträffade inte har skett i universitetets regi.

– Detta är naturligtvis helt oacceptabelt på alla sätt och vi tar avstånd ifrån det kraftigt naturligtvis. Men det betyder inte att vi tänker vända ryggen till, vi tänker naturligtvis markera. Studentföreningarna finns ju där för att vi har en utbildning. Därför menar vi ändå att vi behöver signalera vad vi stöder och vad vi absolut inte stöder i deras verksamhet, säger han.

      LÄS MER: Utredning om färdtjänstövergrepp dröjde

“Absurt”

Till SVT säger Niklas Ammert att han är förvånad av två skäl:

– De unga i dag har en syn på varandra där man inte gör på det här sättet. Och att efter det senaste halvårets uppmärksamhet om övergrepp förefaller det ännu mer omöjligt att något som detta kan inträffa.

På frågan om hur han ser på traditionen om ”städning” svarar Niklas Ammert att det är något helt nytt för Linnéuniversitetet.

– Det är absurt att det gått till på det viset, avslutar han.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons