News55

Läckbergs revansch på Leif GW Persson

Artikelbild
Lotta Gray
Lotta Gray
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 10 juli 2022

Deckardrottningen Camilla Läckberg ler hela vägen till banken och har nu passerat en milstolpe - att slå sin ärkefiende Leif GW Persson på fingrarna.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Camilla Läckberg, 47, har slitit hårt för sina pengar och pratar ofta om att hon är stolt över sitt verk och sin inkomst. I år omsatte hennes bolag Camlack 44 402 000 kronor och trots att omsättningen sjönk från förra året så ökade vinsten och hamnade på 22 miljoner, enligt Expressen.

Författaren delar tiden mellan boendet i Enskede samt sommarhuset Villa Lumos i Tyresö och är otroligt produktiv när det gäller att leverera böcker. För 15 år sedan fick Camilla hård kritik av Leif GW Persson, 77, han menade att hon skrev som ”Nicke Lilltroll” pratar. Även Björn Ranelid har gett henne en känga och sa att ”en miljon människor kan skriva som Liza Marklund”. Ytterligare kritik har kommit från Ernst Brunner som liknade kvinnliga deckarförfattare vid ”skarvar som skitar ner”.

Och då Camilla idag är den levande, svenska författaren som sålt flest böcker, och trots att hon vet att hon aldrig kommer in i finkulturens inre rum, så är det förstås en form av revansch till hennes belackare. 

– Jag är både en väldigt tävlingsinriktad person, och en person som älskar känslan av att ha fått revansch. Jag blir fortfarande emellanåt avfärdad som ”skräplitteratur” men med 30 miljoner sålda böcker så är det oavsett oerhört många fler som älskar det jag gör. Och den kärlek jag får från läsare är den bästa belöningen, säger hon till tidningen.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS