Leif Mannerström håller med: Sjukhusmaten är katastrof

Kocken Leif Mannerström kritiserar sjukhusmaten
Åldersdiskriminering, Celebriteter, Hälsa, Mat, Medier, Sjukvård, Sociala medier, Vård och omsorgNews55

Leif Mannerström ger sig in i debatten om sjukhusmaten. Efter att Malin Berghagen har reagerat på matens undermåliga kvalitét där hennes mor Lill-Babs vårdas, får hon nu medhåll av stjärnkocken, skriver Expressen. – Maten var förfärligt dålig, torr kassler, brunsås som såg ut som blaskig nyponsoppa, säger han till tidningen.

Anton Hagwall

Annons

Annons

Annons

Annons

Malin Berghagen gick i dagarna ut i ett blogginlägg där hon hårt kritiserade maten på det sjukhus där hennes mor Barbro “Lill-Babs” Svensson vårdas. Hon menade att maten var näringslös och torftig och uppmanade till protest. Inlägget har väckt starka reaktioner på sociala medier och har fått stor spridning. Nu får hon medhåll av stjärnkocken Leif Mannerström, skriver Expressen.

– Om man går ut och äter och inte är nöjd, då går man aldrig dit igen. Men på sjukhus och äldreboende är man tvungen att gå dit i vilket fall som helst, säger han till tidningen.

Leif Mannerström har egna erfarenheter av att ligga på sjukhus och understryker att vården i sig var fin, men menar att maten var undermålig:

– Jag har själv legat på sjukhus och gjort två stora operationer. Maten var förfärligt dålig, torr kassler, brunsås som såg ut som blaskig nyponsoppa.

      LÄS MER: Malin Berghagen om Lill-Babs sjukhusmat: “Jag är så chockad”

Annons

Annons

Kräver förändring

Kändisarnas ilska verkar nu få gehör. I sin blogg skriver Malin Berghagen:

“Ännu närmare möjligheten att kunna gå upp till socialförsäkringsministern och kräva förändring på våra sjukhus, äldreboende och skolor när det gäller maten. Jag som har varit så arg hoppar av lycka”, rapporterar Expressen.

Tidningen har talat med Anna Starbrink (L), hälso- och sjukvårdslandstingsråd, som säger att landstingets sida arbetar på att förbättra sjukhusmaten i Stockholms län. Tidigare har hon sagt:

– Det är viktigt att kunna få känna matlust och matglädje särskilt när man behöver näring extra mycket. Sjukhusen har vårt uppdrag att servera smaklig och näringsrik mat, och ska få förutsättningar att lösa det på bästa sätt för sina patienter, skriver Expressen.

Anton Hagwall
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons