Lennart, 68: "Maten är en färglös, äcklig röra som smakar vedervärdigt"

Inrikes, Människor, Sjukvård, Sociala medier, Vård och omsorgNews55

"Den går inte att äta", säger Lennart Ericson, 68, om maten som serveras på Fyrväpplingens äldreboende på Hisingen. Han fotograferar maten varje dag och publicerar på Twitter. Nu verkar hans kampanj ta skruv, skriver GT.

Anton Hagwall

Annons

www.krisinformation.se

Annons

www.krisinformation.se

Lennart Ericson, 68, bor sedan i höstas på Fyrväpplingsgatans äldreboende på Hisingen i Göteborg. Han reagerade ganska omgående på matens kvalité, som han anser är undermålig. Men när han inte fick några svar från de ansvariga på boendet började han lägga ut bilder av maten på Twitter, skriver GT .

– Maten är vedervärdig. En färglös äcklig röra som ofta är helt oätlig, säger han när vi hör av oss.

Lennart Ericson menar att maten är oaptitlig och näringslös och tycker att det är fullständigt oacceptabelt.

– Jag har diabetes och vågar inte äta det som serveras.

Istället köper tvingas han köpa sin egen mat.

Nu  tar han sedan en tid tillbaka en daglig bild av maten på boendet och publicerar på Twitter. Det har blivit en kavalkad av färglös och tillsynes tråkiga anrättningar.

– Såg du bilden av vad som kallades “korv i ugn?” Den smakade värre än den såg ut. Jag kunde inte äta den alls.

Annons

Annons

Hoppas på gehör från politiker

Maträtten Lennart Ericson talar om serverades här om dagen och fick honom att bli så arg att han via Twitter riktade sig direkt till Jahja Zeqiraj, S, ordförande i stadsdelsnämnden Västra Hisingen, och Daniel Bernmar, V, kommunalråd, med frågan: “Maten heter ‘korv i ugn’ Tillagad av personal på Fyrväpplingsgatans äldreboende. Det gick inte att äta maten. Vad tycker du?”

Frågan tog skruv när GT uppmärksammade Lennarts Twitterinlägg.

Jahja Zeqiraj svarar på Twitter: “Det ser inte gott ut alls. Våra äldre skall ha mat som är god”. Till GT utvecklar han:

– Den här frågan hamnar högt upp på agendan nu för stadsdelen. Varje gång man får synpunkter är det ett nederlag. Det måste vi gå in direkt och åtgärda. Vi ska säkerställa att våra rutiner följs, säger han.

Lennart Ericson är nöjd med uppmärksamheten och hoppas att det ska bli bättring. Men han är ändå inte helt övertygad. Till Lennarts besvikelse har kommunalrådet, Daniel Bernmar, ännu inte svarat.

– Hittills har det ju inte hänt någonting trots alla klagomål, säger han till News55 och fortsätter:

– Men i år är det valår, så då kanske politikerna vaknar.

Åsa Claesson som är enhetschef för produktionsköken i stadsdelen Lundby på Hisingen och ansvarar för all mat som tillagas i stadsdelens produktionskök för äldreomsorgen, säger till GT att hon inte känner igen sig i kritiken.

– Vi får jättemycket beröm för maten. Avdelningarna skriver att den är toppen. Det finns två middagsalternativ att välja på varje dag till lunchen, säger hon till tidningen.

Det svaret ger inte Lennart Ericson mycket för.

– Det stämmer inte. Vi är många som har klagat här på boendet. och nu börjar vi få nog, säger han till News55.

 

 

 

Anton Hagwall
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons