Lill-Babs liv i bilder - en resa genom folkhemmet

STOCKHOLM 030729 -Skansen
Senaste NyttNews55

Lill-Babs liv var en resa rakt genom folkhemmet. Från Järvsö i Hälsingland till att omfamnas av ett helt folk. Vi minns hennes liv och värme i bilder.  

Anton Hagwall

Annons

www.krisinformation.se

Annons

www.krisinformation.se

Barbro “Lill-Babs” Svensson är död. Men hennes minne kommer att leva kvar som en del av folkhemmet. Lill-Babs blev 80 år gammal och hann leva ett långt rikt liv, på resa rakt genom vår samtidshistoria. Från Järvsö i Hälsingland till att omfamnas av ett helt folk.

“När man väl börjar tänka på det, blir ens liv plötsligt så oerhört innehållsrikt. Var ska jag börja? Var ska jag sluta?”, skrev hon själv i förordet till sina memoarer “Lill-Babs – hon är jag”.

      LÄS MER: Ulf Elfving – Sista lunchen med Lill-Babs

Annons

Annons

Lill-Babs en del av folkhemmet

Och Lill-Babs omfamnade folket tillbaka. Med ett ständigt leende på läpparna. Hennes eviga entusiasm och närvaro, hennes livsglädje, smittade av sig. Hon var på många sätt den perfekta ambassadören för vad folkhemmet var menat att vara: En sammanhållande kraft, som förmedlade och representerade en varm öppenhjärtig inställning till livet och dess möjligheter.

LÄS MER: “Lill-Babs” talar ut om sin längtan och ensamhet

Barbro Svensson med sitt ständiga liv på scenen var alltid aktuell. Hon gjorde aldrig come-back eftersom hon aldrig slutade.

Här är ett ursnitt ur Barbro “Lill-Babs” Svenssons liv i bilder.

Anton Hagwall
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons