Lill-Babs om att lägga av som artist

Lill-Babs fyller 80 år
STOCKHOLM 20121218
Arbetsmarknad, Celebriteter, Inrikes, Konst, kultur och nöje, Människor, Mänskligt, PensionNews55

I vinter fyller den folkkära artisten Barbro "Lill-Babs" Svensson 80 år. Att lägga karriären på hyllan är inget hon planerar ännu – men hon oroar sig för när den dagen väl kommer, det skriver Expressen.

Linnéa Wallin

Annons

Annons

I nästan 65 av sina snart 80 år har sångerskan Barbro ”Lill-Babs” Svensson ägnat åt artisteriet. Med låtar som ”Är du kär i mig ännu Klas-Göran” och ”Leva livet” har hon en plats i de flesta svenskars hjärtan. I dokumentären ”Leva livet” på TV4 får tittarna följa hennes liv, skriver Expressen.

– Jag har fått min publik att skratta, gråta, bli berörd och upprörd. Jag älskar varje del av det jag gör, sa Lill-Babs i en tidigare intervju med News55.

     LÄS MER: Lill-Babs om de mörka tankarna

”Jag är bra på att slappna av”

Artistlivet är hektiskt och en av anledningarna till att Lill-Babs orkat med så länge kan bero på att hon med tiden lärt sig hur hon ska göra för att återhämta sig.

– Jag är bra på att slappna av. Igår var det till exempel min dag. Då gick jag ner i tvättstugan och tvättade alla överdrag till soffan och fåtöljerna. Det är så skönt att göra sådana vardagliga saker som att pyssla hemma. Det är avkoppling för mig, sa Lill-Babs till News55 i en tidigare intervju.

I morse besökte Lill-Babs Nyhetsmorgon på TV4 där programledaren Jesper Börjesson skämtade och kallade henne för ”krutkärring”.

– Jag är inte gammal men jag har levt länge, skojar Lill-Babs tillbaka.

      LÄS MER: Barbro “Lill-Babs” Svensson: “Att åldras i Sverige är fantastiskt!”

”Då måste ni ta mig därifrån”

Men allt är inte skoj och trams. När samtalet kommer in på den dagen det är dags att sluta som artist säger hon:

– Den dagen jag inte beter mig korrekt på scenen, tar på mig korta klänningar och jag är för gammal då måste ni ta mig därifrån, säger hon och fortsätter:

– Tanken på att se mig komma i liten hatt och röda kinder, läppstift målat utanför och kort kjol och absolut ska in och göra ”Allsång på Skansen” – lås in mig! Avslutar artisten.

      FLER NYHETER: Mer för dig med livserfarenhet

 

 

Linnéa Wallin
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons