Lurad 75-åring varnar: Gå inte på fräcka coronabluffen

Senaste NyttNews55

En kvinna i 75-årsåldern vill varna andra äldre efter att ha blivit utsatt för en coronabluff, rapporterar Smålandsposten.

Petra Lundgren

Annons

Annons

Annons

Annons

I måndags kväll fick en kvinna i  75-årsåldern i Växjötrakten ett telefonsamtal från en man som sade att han var smittskyddsläkare och ringde från Folkhälsomyndigheten. Han påstod att hon varit i närheten av en coronasmittad person i en butik.

– Personen sade att damen kunde vara smittad, och att hon behövde identifiera sig för att få tillgång till skyddsutrustning och läkemedel, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel till SVT.

Kvinnan säger till Smålandsposten att hon blev kallsvettig, att hon kände sig allmänt dålig och att hon funderade på vilka hon i sin tur kunde ha smittat.

– Han frågade om jag hade något bank-id eller liknande och bad mig knappa in säkerhetskoden på min bankdosa och det gjorde jag ju. Jag knappade in svarskoden och gjorde som han sa. Han sa att det blev lite fel och bad mig knappa in allt igen. Hela tiden spelade han på corona och min oro, säger kvinnan till Smålandsposten.

Efter samtalet kunde kvinnan inte sova utan steg upp och loggade in på sitt bankkonto. Då hade kontot länsats på 80 000 kronor och nästa dag när hon besökte banken hade ytterligare 60 000 kronor försvunnit.

-Jag måste varna andra gamla människor för vad jag blivit utsatt för, säger kvinnan till Smålandsposten.

Läs mer här 

Petra Lundgren
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons