A-
A+

Magdalena Andersson (S): "Självklart ska man ha en rimlig pension"

Finansminister Magdalena Andersson (S) presenterade i dag en ny prognos för den svenska ekonomin.
Inrikes, Pension, Politik, PrivatekonomiNews55

Regeringens löfte om att 1,4 miljoner svenska pensionärer ska få sänkt skatt vid årsskiftet är en bit på väg mot att utjämna de ekonomiska skillnaderna mellan pensionärer och löntagare, skriver Expressen. Och finansminister Magdalena Andersson (S) ser positivt på framtiden. – Att svensk ekonomi går starkt ger bättre förutsättningar för pensionerna, säger Magdalena Andersson till Expressen.

Siri Hill

Annons

Annons

Vid årsskiftet tas skatteskillnaderna mellan pensionärer och löntagare bort för inkomster upp till 14 000 kronor. Detta i kombination med att skatten på pensioner på upp till 30 000 kronor också sänks skulle kunna ses som ett glädjebesked för Sveriges äldre. Men regeringens försök är inte tillräckliga, skriver Expressen.

En anledning till att pensionärerna höjer sina röster är att pensionerna de senaste åren har halkat efter, bland annat till följd av jobbskatteavdraget. Och SPF Seniorerna hävdar att läget kommer vara detsamma även efter skattesänkningen – detta till följd av hyror, livsmedelspriser och löner, skriver Expressen.

      LÄS MER: Gotlands pensionärer får sämst pension i landet

”Det är viktigt att de äldre i vårt land har det tryggt”

Finansminister Magdalena Andersson (S) har som ambition att utjämna den ekonomiska klyftan ytterligare, även om hon inte kan svara på när detta kommer att ske.

– Den klyftan vill vi ta bort. Vi vill ta ytterligare ett steg och sänka skatten. Det är viktigt att de äldre i vårt land har det tryggt, säger Magdalena Andersson till Expressen.

– Självklart ska man ha en rimlig pension när man blir äldre.

Förutom skattesänkningarna sätter Magdalena Andersson sin tillit till Sveriges ekonomi som just nu är på framfart.

– Att svensk ekonomi går starkt ger bättre förutsättningar för pensionerna, säger Magdalena Andersson till Expressen.

      FLER NYHETER: Mer för dig med livserfarenhet

Siri Hill
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.