A-
A+

Magdalena Andersson uppringd av Vita huset

Krig, oro och konflikter, Politik, UtrikesNews55

Under fredagen blev statsminister Magdalena Andersson (S) uppringd av Vita huset med anledning av den ryska aggressionen mot Ukraina.

News55

Annons

Under fredagen så flögs Finlands president Sauli Niinistö till USA för att ha ett möte med president Joe Biden. Under mötet diskuterades bland annat Europas säkerhet och den ryska invasionen av Ukraina. SVT rapporterar att under mötet blev statsminister Magdalena Andersson uppringd av Niinistö och Biden för att samtala om framtida försvarssamarbeten. Såhär beskrev Andersson samtalet på Twitter: 

”Uppskattat samtal med president Biden och president Niinistö om den ryska aggressionen mot Ukraina och den europeiska säkerheten. Vi kommer att fortsätta stärka Sverige, Finland och USA” 

Även Joe Biden kommenterade mötet på Twitter:

”Båda länderna är uppskattade försvarspartner till USA och Nato” 

Under lördagen fortsätter Andersson och Niinistö diskussionerna om säkerhetsläget i Finland tillsammans med flera av sina ministerkollegor. Finland och Sverige har ett nära försvarssamarbete som fördjupats under åren. Varken Finland eller Sverige är medlemmar i Nato. Dock kommer de båda länderna att framöver att inkluderas i samtal och informationsutbyte med militäralliansen. Detta med anledning av det ökade ryska hotet.

Författare: Jessika Bouveng

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.