News55

Malmberg: Därför är rasismanklagelsen mot mig fel

Artikelbild
Pengarna rullar kring Claes Malmberg.
Rikard Jansson
Rikard Jansson
Uppdaterad: 13 sep. 2021Publicerad: 13 sep. 2021

Komikern Claes Malmberg har mött kritik efter att han skämtat om gangsterkulturen i utanförskapsområden i TV4-programmet “Parlamentet”. Nu han tagit bladet från munnen.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

“Om man varje gång man vill uttrycka något måste fundera över om man vågar att säga detta eller få ett drev efter sig; så är det inte ett bra utgångsläge för en fri debatt. Risken är att debatten tystnar”, skriver Claes Malmberg en debattartikel i Expressen.

“Det är satirens uppgift att synliggöra problem med humorns hjälp”, uppger han. 

Malmberg uppger att det är förståeligt att man blir upprörd över hans skämt om man tolkar det på det sättet som hans kritiker Nattalie Ström Bunpuckdee gjorde. Han uppger att han förstår känslan av utanförskapet och stigmatiseringen av förorten.

“Det är en skam att vi låtit det gå så långt”, skriver Malmberg och lyfter in att han själv bott såväl i Bergsjön som Biskopsgården. Det är två utsatta stadsdelar i Göteborg. 

Han fortsätter med att uppge att syftet inte var att såra eller kränka de boenden i dessa områden. 

“Syftet var istället att göra satir över de kriminella nätverken som plågar människor. Och jag är uppriktigt ledsen att det tolkat på annat sätt”, skriver han och menar att han genom detta sparkade uppåt då gängen sitter på stor makt i lokalsamhället. 

Malmberg uppmanar också till sans och nämner det drev som skedde mot hans vän Benny Fredriksson samt att han själv mött rasismen i sin vardag då han var gift med Fatima.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Rikard Jansson
Rikard Jansson

Ekonomireporter på News55 med särskilt fokus på målgruppen 55+

Rikard Jansson
Rikard Jansson

Ekonomireporter på News55 med särskilt fokus på målgruppen 55+

ANNONS