Man anklagas för att ha slagit kattunge mot fönsterruta

DjurNews55

En man i södra Stockholm har åtalats för djurplågeri. Han är misstänkt för att ha skakat, slagit och tryckt en kattunge mot en fönsterruta. Mannen nekar till brott: "Jag är en djurvän".

Maria Hagström

Annons

Annons

En man i södra Stockholm åtalas för djurplågeri efter att ett förbipasserande par sett honom slå en av sina katter. Det var under en kväll i början av maj som paret var ute på promenad och såg mannen i ett fönster hålla en katt i nackskinnet och ruska den hårt. Därefter slog han katten flera gånger och tryckte den mot fönsterrutan, berättar paret i förhör.

Annons

Annons

De skrek åt honom att komma ut och kastade grus på hans fönster för att få honom att sluta, men mannen försvann ur synhåll när han märkte att han var iakttagen. Kvinnan i paret berättar i förhör att hon aldrig har sett något liknande och att det absolut var ”övervåld” mot katten. Ett par grannar som dök upp i porten ska ha berättat för paret att mannen ofta skriker på sina katter.

      LÄS MER: Hundkonstverk anklagas för djurplågeri

Förnekar brottet – ”är djurvän”

Den åtalade mannen har åtta katter, som han i polisförhör uppger att han har för både sällskap och avel och säljer kattungar via Blocket. Han har förnekar att han begått brottet och säger att han är en djurvän. Mannen uppger att katterna är av en högljudd ras, samt att hans katter är ganska vilda och rör sig mycket inne i lägenheten. Ibland när de hittar på bus kan det hända att han skriker åt dem att sluta. Vid det här tillfället uppger han i förhöret att en av katterna klättrade på en fönsterfilm, att han lyft upp den och i samband med det råkat slå sin armbåge mot fönsterrutan vilket gjorde att det smällde till.

News55 har varit i kontakt med Lena Jacobsson på Djurskyddspolisen som säger inte kunna uttala sig om fallet just nu.

      FLER NYHETER: Mer för dig med livserfarenhet

Maria Hagström
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons