Marianne Rundström efter sista sändningen: ”Jag har aldrig sett fram emot att jobba mindre”

Inrikes, Medier, Pension, Politik, TelevisionNews55

Häromdagen blev Marianne Rundström utsedd till Årets Senior och tog emot priset i Almedalen. I dag gjorde hon sitt sista avsnitt av ”Gomorron Sverige” från den stora scenen, men att gå i pension är inget som lockar.

Linnéa Wallin

Annons

Annons

Efter 22 år på SVT har nu Marianne Rundström genomfört sitt sista avsnitt av ”Gomorron Sverige”. I dagens avsnitt intervjuade Marianne Rundström moderaternas Anna Kinberg Batra och innan sändningens slut kom några av hennes gamla kollegor in med ett stort fång blommor och tackade Marianne för den tid som varit, något som rörde programledaren till tårar.

– Hela inspelningen kändes precis som vanligt men när de kom in blev det väldigt påtagligt allting, säger Marianne Rundström till News55.

Marianne Rundström är 67 år, men att gå i pension är ingenting hon är intresserad av.

– Jag har aldrig sett fram emot att jobba mindre och det är beklagligt att vårt samhälle inte tar tillvara på den erfarenhet som finns. Även om det går framåt så går det långsamt, säger hon till News55.

      LÄS MER: Marianne Rundströms nya uppdrag – krönikör och föreläsare hos News55

Vad kommer du att sakna med att vara anställd på SVT?

– Framför allt tillhörigheten, våra morgonmöten och kollegorna. Och att sitta i sminket, det är en slags terapi, säger Marianne Rundström till News55.

Och vad ska det bli lite skönt att slippa?

– Att gå upp klockan fyra på morgonen, på slutet har det känts otroligt tungt, säger Marianne Rundström till News55.

Sommaren kommer Marianne Rundström att tillbringa i skärgården tillsammans med sina barn och barnbarn men redan till hösten har hon många uppdrag som väntar.

– Jag vet inte hur mycket jag ska berätta, men jag ska exempelvis tillbaka till där allt började – på radion – för att jobba med ”Karlavagnen” på Sveriges Radio, avslutar Marianne Rundström till News55.

      FLER NYHETER: Mer för dig med livserfarenhet

Linnéa Wallin
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons