Martin Timell drabbas av skattesmäll

STOCKHOLM 20110513
Inrikes, Människor, Mänskligt, PrivatekonomiNews55

TV4-profilen Martin Timell har hamnat i blåsväder hos Skatteverket. Oredovisade förmåner av flera båtar och en fyrhjuling leder till att Timell måste betala mer i skatt och dessutom drabbas av skatteböter.

Linnéa Wallin

Annons

Annons

”Äntligen hemma”-programledaren Martin Timell ska betala 93 000 kronor mer i skatt och ytterligare 19 000 i skatteböter. Detta bland annat på grund av att Timell har oredovisade förmåner av flera båtar och en fyrhjuling.

Skatteverket slår även ned i sitt beslut på att Martin Timell i sin bolagsverksamhet dragit av för privata klädinköp i dyra märkesbutiker. Inköpen har gjorts i på bland annat J. Lindeberg, NK Man och NK Herrekipering.

Det framgår även att Martin Timell beställt en tv och ett multimediasystem på företaget som sedan levererats till Martin Timells hemadress på Östermalm i Stockholm.

      LÄS MER: Martin Timell anklagas för smygreklam av bluffprodukt

42 000 för friskvård

Timell ska även ha försökt att göra avdrag för friskvård på en summa överstigande 42 000 kronor. Skatteverket menar att en summa på 7000 kronor skulle vara mer rimligt för friskvård och underkänner därmed resten av det aktuella avdraget.

Utredningen gäller beskattningsår 2015 och Martin Timells egna bolag Timelleri AB.

      FLER NYHETER: Mer för dig med livserfarenhet

 

Linnéa Wallin
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons