A-
A+

News55 lanserar uppropet "Stanna hemma"

Äldre uppmanas stanna hemma.
Native ArticleNews55

Idag lanserar News55 uppropet ”Stanna hemma” på vår sajt och på Facebook. Vi vill med detta initiativ uppmana Sveriges riskgrupper att stanna hemma. För att underlätta för människor att vara i självvald karantän erbjuder Sveriges förenade studentkårer också sin hjälp.

Rikard Jansson

Annons

Annons

Annons

Annons

Uppropet Stanna hemma är ett initiativ från News55 och syftet är att uppmana svenskar som befinner sig i olika riskgrupper att inte ta några risker med sin eller andras hälsa. Tillsammans med Sveriges förenade studentkårer kommer det upprättas en “bank” av studenter som vill vara med och stödja de äldre som följer uppmaningen. På Facebookgruppen Stanna hemma kan alltså de ,som vill ha hjälp, möta studenter som är villiga att hjälpa till.

-Under en tid när vi alla behöver hålla varandra på avstånd är initiativ som för oss samman desto viktigare. Vi vill att alla äldre ska veta att studenterna kan finnas tillgängliga som stöd. Det kan vara hjälp att handla eller bara någon att prata med, säger Matilda Strömberg, ordförande för Sveriges förenade studentkårer.

Annons

Annons

-Det är upp till oss att göra allt vi kan för att inte belasta sjukvården mer än nödvändigt. Därför uppmanar vi alla som är i riskgrupperna att stanna hemma. Jag är mycket tacksam att Sveriges förenade studentkårer ställer upp och sprider budskapet till sina medlemmar. Tillsammans över generationsgränserna gör vi skillnad, säger Artur Ringart, medgrundare till News55.

Före detta näringsminister Björn Rosengren, journalisten Marianne Rundström, läkaren Stefan Einhorn och mediachefen Jan Scherman är några av dem som tillsammans med Artur Ringart har skrivit under uppropet.

Om du behöver hjälp eller vill visa ditt stöd gå in på Stanna hemma på Facebook

Rikard Jansson
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

premium_musicquiz_v1

Är det din tur att vinna?