A-
A+

News55 markerar mot nazism

Inrikes, Mänskligt, Medier, Politik, SamhälleNews55

News55

Annons

Annons

Vi på News55 vill manifestera mot nazismen som demonstrerar på Stockholms gator på lördag. News55 står för de grundläggande demokratiska principerna om alla människors lika värde.

Den historielöshet som härskar är skrämmande. Vad nazister har gjort i historien är ingen hemlighet. Även dagens nazister ventilerar sitt hat helt öppet och ändå verkar stora delar av samhället betrakta nazister som vilken politisk rörelse som helst.

Att nazisterna, som ständigt visar att det struntar i de regler som gäller, som hotar, använder våld och missbrukar demokratin ska få tillstånd att demonstrera i centrala Stockholm är anmärkningsvärt.

För att tydligt markera mot nazismen kommer News55 att ägna hela sin förstasida samt nyhetsbrev till texter som tar tar avstånd från nazismen. Texterna är skrivna av Artur Ringart, Marianne Rundström, Jan Scherman, Kattis Ahlström, Pia Erlandsson och Lena Adelsohn Liljeroth.

Vi ska vara rädda om vår yttrandefrihet. Men vi ska också vara rädda om vårt samhälle och vår demokrati. Människor har rätt att kunna vistas ute på sina gator och känna sig trygga. De gör de inte när nazisterna marscherar.

Vi på News55 står för den erfarenhet som åren har gett oss. Därför vill vi ge följande budskap till alla svenskar.  Glöm inte: Nazisterna tog makten i Tyskland med demokratiska medel. Sedan avskaffade de den.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

banner_sthlm

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Prova idag och få tillgång till allt vårt innehåll!