A-
A+

Nöjespark backar efter kritik: "Blev inte så bra"

Inrikes, Kultur & NöjeNews55

Nöjesparkens nya regler för dans och konserter ledde till massiv kritik. Nu backar man från beslutet, rapporterar GP.

Sarah Carlsson

Annons

Liseberg började i år att ta betalt för konserter och dans på Polketten. Det infördes krav på årskort för 350 kronor och att man förbokade sina biljetter för att kunna njuta av livemusik och dans. Beslutet väckte starka reaktioner och nu har nöjesparken tänkt om.

– Vi tog ett beslut, det blev inte så bra, då måste man rannsaka sig, säger Christer Holmgren (M) styrelseordförande för Liseberg AB, till GP.

Liseberg slopar kravet på årskort och dansbiljett, men kräver fortsatt förbokad konsertbiljett till Stora och Lilla Scenen. En ståplatsbiljett kostar 50 kronor och en sittplats 100 kronor.

– Det har blivit allt dyrare att bedriva konsertverksamhet och vi behöver ta ut en mindre avgift för biljetterna. Skall vi i fortsättning ha konserter på Liseberg, så måste vi hitta en ekonomisk modell som fungerar långsiktigt, säger Lisebergs vd Andreas Andersen.

Gitte Tessem kritiserade de nya biljettreglera och gläds åt vändningen.

– Nu kommer alla 70- och 80-plussare att kunna vara på Polketten igen som vanligt, tjôta, äta, dansa och få röra på sig, säger hon till tidningen.

Sarah Carlsson
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.