News55

Nu riskerar superstjärnan fängelse för skattefusk

Artikelbild
Foto: Daniel Cole/ TT arkivbild
News55
News55
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 30 juli 2022

En olycka kommer sällan ensam, kan man säga. I juni separerade världsstjärnan Shakira och hennes man spanske fotbollsstjärnan Gerard Piqué efter en otrohetsaffär. Nu ställs hon inför rätta och riskerar åtta års fängelse.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Superstjärnan Shakira, känd för superhits som “Waka Waka” anklagas av spanska staten för att ha undanhållit inkomster på över 150 miljoner kronor, skriver Aftonbladet.

I veckan som gick tackade Shakira, 45, nej till en uppgörelse utanför domstol. Nu riskerar hon åtta år och två månaders fängelse för skattefusk, rapporterar spanska nyhetsbyrån EFE.

Förutom fängelsedom riskerar hon böter på ungefär 250 miljoner kronor.

Shakira menar att hon är oskyldig, och enligt hennes advokater vill hon bevisa detta i rätten. Totalt ska 37 vittnen höras, men något datum för rättegång är ännu inte satt.

Tvisten gäller främst var hon egentligen bodde. Enligt åklagare ska Shakira ha flyttat till Spanien 2011, men behållit sin skattehemvist på Bahamas till 2015. Det är mellan 2012 och 2014 som hon då ska ha undanhållit inkomster på över 150 miljoner kronor från det spanska skatteverket.

Shakira och spanske landslags-fotbollspelaren Gerard Piqué, back i FC Barcelona, blev ett par efter att han varit med i hennes video till fotbolls-VM-låten “Waka Waka” 2010. Paret ska ha köpt ett hus tillsammans i Spanien och deras första barn är registrerat där. Shakira ska också ha hyrt en inspelningsstudio nära Barcelona.

Paret gick skilda vägar tidigare i år kort efter att Gerard påträffats med en annan kvinna. Nu väntar alltså Shakira på ett rättegångsdatum för att bevisa att hon betalat det hon är skyldig, och inte ska betala en krona till.

ANNONS

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS