A-
A+

Ny studie: Så många coronasmittade får antikroppar mot viruset

HälsaNews55

Hur stor andel av de som varit sjuka i corona får antikroppar? Frågan har diskuterats flitigt den senaste tiden. Nu visar den största studien hittills på området hur det kan ligga till, rapporterar El Pais.

Rikard Jansson

Annons

Annons

Det är hela 99 procent av de som haft milda eller måttliga symtom på corona som utvecklat antikroppar mot viruset, framgår av artikeln.

1 343 personer med misstänkt covid-19 i New York-området ingick i studien. De flesta fall var milda. Resultatet visar att 99 procent av de 624 fall som var bekräftade fall hade utvecklat antikroppar mot viruset.

Studien visar också att människor når sin topp av antikroppsproduktion ungefär 15 dagar efter att symtomen försvunnit. Författarna till studien skriver att det därför bör gå minst två veckor efter att man har varit sjuk tills liknande tester görs. Annars kan testerna visa sig felaktigt vara negativa. “Kanske är det därför som tidigare studier visar att vissa människor övervinner sjukdomen utan att ha genererat antikroppar”, resonerar forskarna.

En studie som nyligen genomfördes med 14 coronapatienter i Kina som blivit friskförklarade gav också ett positivt resultat. De flesta får inte bara neutraliserande antikroppar, utan bildar också T-lymfoktiter som kan förstöra infekterade celler, skriver tidningen.

– Även om vi inte säkert vet att antikroppar innebär immunitet, eller hur länge immuniteten i så fall skulle vara, är vi hoppfulla efter att ha sett att även de milda fallen faktiskt utvecklade antikroppar, säger forskaren Ania Wajnberg enligt Mount Sinai Health Systems sajt. Det återger Omni.

Det bör tilläggas att resultatet är preliminärt och att studien inte har granskats av experter som är oberoende, enligt sajten.

Läs hela artikeln här.

Rikard Jansson
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

banner_sthlm

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Prova idag och få tillgång till allt vårt innehåll!