Överraskande besked från Hovet

Celebriteter, Fritid, Fritid, lek och spel, Inrikes, Konst, kultur och nöje, SportNews55

Hovet kommer med det ovanliga beskedet att prinsessan Sofia kommer med två kavaljerer till årets Idrottsgala. Ett mycket ovanligt etikettsbrott, skriver Expressen.

Anton Hagwall

Annons

Annons

Hovet bryter sin vanligtvis strikta etikett med ett ovanligt beslut. När Idrottsgalan går av stapeln på måndag nästa vecka, kommer prinsessan Sofia i sällskap inte bara av Prins Carl Philip, utan även av prins Daniel, skriver Expressen.

Att komma tre istället för i par, är mycket ovanligt när det kommer till våra kungligheters vanor vad gäller festligheter som galamiddagar. Men det uppseendeväckande brottet mot traditionerna har sin förklaring.

Sedan 2010 har prins Carl Philip varje år närvarat på Idrottsgalan – då våra svenska sporthjältar prisas för sina insatser under det gångna året. Sedan Sofia kom med i familjen har även hon följt med. Det har blivit en tradition i kungafamiljen.

      LÄS MER: Hovet släpper ny bild på lilla Estelle

Fick förhinder – bröt traditionen

Men föra året fick prinsparet förhinder, då de befann sig på privat resa i Sydafrika. Istället hoppade prins Daniel in och delade ut priset ”Årets peppare”, ett pris instiftat av hans och kronprinsessan Victorias organisation Generation Pep.

Prins Daniels medverkan blev en stor succé, så i år kommer han tillbaka som utdelare av ”Årets peppare”.

Att han går med prins Carl Philip och prinsessan Sofia, beror på att kronprinsessan Victoria är bortlovad för att närvara på säkerhetskonferensen Folk och försvar i Sälen, skriver Expressen.

Så även om beskedet är förvirrande är arrangörerna nöjda med denna kungatrippel.

Idrottsgalan går av stapeln måndag den 15 januari.

 

Upptäck vår ekonomisajt E55:

    LÄS MER: Så gör du ett bostadsklipp nu
    LÄS ÄVEN: Forskare varnar: Finansministern har fel om Sveriges ekonomi
    LÄS ÄVEN: SL:s nya höjning slår mot pensionärer

    LÄS ÄVEN: Dolda arvoden till SBAB-höjdare

Anton Hagwall
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons