Påstod sig vara vårdpersonal - stal äldres mediciner

Brott, lag och straff, Hälsa, Inrikes, Människor, Mänskligt, Sjukvård, Vård och omsorgNews55

Den 30-åriga kvinnan behöll sina arbetskläder efter en avslutad anställning på ett vårdföretag och fortsatte att göra hembesök hos äldre. I samband med besöken stal hon vårdtagarnas mediciner, det rapporterar P4 Kristianstad.

Siri Hill

Annons

Annons

I tisdags förhördes den kvinna som misstänks för att ha stulit narkotikaklassade mediciner från äldre. Efter avslutad anställning på vårdföretaget i nordvästra Skåne fortsatte kvinnan att besöka sina vårdtagare och påstod att hon var där för att kontrollera deras mediciner, det rapporterar P4 Kristianstad.

      LÄS MER: Polisen allt bättre på att avslöja äldrebedragare

Kan röra sig om fler fall

Det var i samband med att en av de äldres anhöriga anade oråd som kvinnan avslöjades. Efter att den anhörige fick reda på att kvinnan inte längre jobbade för vårdföretaget polisanmälde personen henne.

Annons

Annons

– Vi arbetar med ett flertal fall där kvinnan varit aktuell genom egna hembesök. Men vi tror att det kan handla om ett större mörkertal där kvinnan lurat hennes före detta vårdtagare, säger kommissarie Matz Härle på Utredningsjouren i Helsingborg, till polisens Facebooksida.

Kvinnan står nu misstänkt för två fall av grov stöld och är omhändertagen enligt vårdlag, det rapporterar P4 Kristianstad.

      FLER NYHETER: Mer för dig med livserfarenhet

Siri Hill
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons