A-
A+

Så säger Ekwall om första julen utan Hannah

Foto: Claudio Bresciani / TT kod 10090
Hälsa, MänskligtNews55

Den här julen blir den första sedan Patrick Ekwall förlorade sin fru Hannah till cancern. I en intervju med Expressen berättar Ekwall hur han känner inför högtiden.

Sarah Carlsson

Annons

Annons

Sportjournalisten Patrick Ekwalls hustru Hannah Ekwall gick bort i sviterna av bröstcancer i februari i år. Nu står familjen inför sin första jul utan henne. Patrick har aldrig varit någon julälskare men nu tycker han att alla högtidsdagar är “obarmhärtigt tunga”. 

– Alla dessa förbannade högtidsdagar, fars dagar och mors dagar, kan fara åt helvete känner jag för det har varit jättejobbigt, säger han till Expressen

Patrick Ekwall märker att även Tindra, deras gemensamma dotter, påverkas av alla helgdagar, särskilt mors dag.

– Omgivningen hanterar vissa dagar på ett visst sätt. Det har även Tindra märkt av. Folk pratar om de där dagarna i skolan. Mors dag, hur kul är det när man inte har någon mamma längre? Helgdagarna blir speciella.

Ekwall konstaterar att han måste försöka hantera julen så bra han kan och vara förberedd på att det kommer bli tufft. 

– Jag hoppas att jag lärt mig av de andra dagarna. Jag måste försöka hantera det så bra jag kan. Jag får inte som tidigare tro att det nog inte kommer så att det sedan kommer som en chock, en överraskning med ångest. Nu måste jag inse att jag vet att det kommer och hantera det ut efter det. Men vi ska fira lite jul med Wilma och hennes familj och sedan ska vi åka bort till Kanarieöarna och Tindras mormor, berättar han för tidningen.

Foto Jonas Ekströmer / TT

Annons

Annons

Sarah Carlsson
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.