Pekka Heino har gjort sin sista sändning i SVT

Arbetsmarknad, Celebriteter, Inrikes, Konst, kultur och nöje, Människor, Mänskligt, Samhälle, TelevisionNews55

Efter 32 år i rutan lämnar den folkkära programledaren Pekka Heino SVT. – Jag har varit på väg att sluta rätt länge och nu är jag framme vid själva slutet, säger Pekka Heino till Expressen.

Siri Hill

Annons

Annons

Under tisdagen programledde Pekka Heino, en av SVT:s mest välbekanta profiler, sin sista sändning av programmet ”Go’kväll”. Och det blev ett minst sagt känslosamt farväl, skriver Expressen.

– Tack för de här sju åren. Jag kommer att sakna er, men nu är det dags att gå vidare, sade Pekka Heino i sändning.

      LÄS MER: Marianne Rundström: Plötsligt stängde SVT av min mejl och mobil

Att Pekka Heino slutar på SVT är ingen nyhet, det stod klart redan i våras då programledaren sade upp sig. Nu ser han fram emot nya uppdrag, och gärna inom TV.

– Jag vill kunna välja mina egna uppdrag i större utsträckning, vad de nu kan handla om. Jag vill lära mig nya saker, ge mig själv nya utmaningar och jobba så länge jag vill jobba i stället för att man plötsligt får ett mejl från personalavdelningen där de tackar för den här tiden, säger Pekka Heino till Expressen.

Samtidigt har det faktum att hans arbetskamrater varit beredda på att Pekka Heino skulle sluta inte gjort det lättare att säga adjö.

– Det är verkligen inte för att jag inte har trivts med mina arbetskamrater som jag valt att sluta utan tvärtom. Det är ett fantastiskt gäng som jag kommer sakna, människor jag gärna hade tagit med mig och hittat på nya saker tillsammans med, säger Heino och fortsätter:

– Samtidigt känns det som att jag nu fullföljer det beslut jag fattade för ett halvår sedan. Jag har varit på väg att sluta rätt länge och nu är jag framme vid själva slutet.

      LÄS MER: Så blir Rickard Olssons liv efter SVT

Enligt Pekka Heino kan flera av hans kollegors uppsägningar från SVT också ha bidragit till programledarens beslut. SVT:s programledare Marianne Rundström sade upp sig med anledning av den åldersdiskriminering som hon upplevde styrde på SVT, något som News55 tidigare har rapporterat om.

– Det är kanske det jag vill undvika eftersom flera av dem har uttryckt bitterhet över att sluta. Samma regler gäller ju för mig som för alla andra och det vet jag ju, det är ingenting att gnälla över. Jag kände att jag definitivt inte ska bli så där bitter och tycka ”Varför ska inte jag få stanna?”.

Pekka Heino söker sig nu om efter nya uppdrag, men exakt vad för typ av jobb det handlar om vill han förblir osagt.

– Det väljer jag att behålla för mig själv. Men jag har trådar ute åt alla håll. Om det leder till något återstår att se, avslutar Pekka Heino i Expressen.

Annons

Annons

      FLER NYHETER:Mer för dig med livserfarenhet

Siri Hill
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons