News55

Pensionärsorganisationerna: Dags för fler äldre i riksdagen

Artikelbild
Foto: Carl-Olof Zimmerman/TT
Rikard Jansson
Rikard Jansson
Uppdaterad: 29 juli 2021Publicerad: 29 juli 2021

Nu höjs fler röster från pensionärsorganisationerna för att äldre personer ska få ta plats i riksdagen. Livserfarenhet ska ses som en tillgång, anser de.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

I en debattartikel i Expressen kräver fyra pensionärsorganisationer i Stockholm: PRO, SPF, RPG och SKPF, att fler äldre personer ska få ta plats i riksdagen. I debattartikeln “Nu kräver vi pensionärer fler äldre i riksdagen” (Expressen 26/7-21) skrivs det att anledningen till många av de problem som pensionärer möter idag är grundat i att politiska beslut fattas utan äldres inflytande, och utan representation i riksdagen.

Organisationerna bakom artikeln vill att partierna ska leva upp till kraven som återges i debattartikeln och vidta åtgärder för att spegla den verkliga befolkningen i inflytandet över politiskt tagna beslut. De tar exempelvis upp att “minst 20 procent av kandidaterna på valbara platser ska vara över 65 år”, och att kandidaternas ålder ska stå med på valsedlarna. Vidare skriver de att de ska kampanja för att “väljarna ska stödja dem som ser ålder och erfarenhet som en tillgång i politiken.”

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Rikard Jansson
Rikard Jansson

Ekonomireporter på News55 med särskilt fokus på målgruppen 55+

Rikard Jansson
Rikard Jansson

Ekonomireporter på News55 med särskilt fokus på målgruppen 55+

ANNONS