Peter Harryson: ”Det blir mindre och mindre dagar kvar”

Celebriteter, Hälsa, Inrikes, Människor, Mänskligt, Pension, PrivatekonomiNews55

TV-profilen Peter Harryson, 69, spenderar mycket tid i sin bostad på grund av smärtor, funderar över döden och har svårt att få pensionen att räcka till. – Det finns inte mycket pengar kvar att testamentera, säger Peter till Expressen.

Linnéa Wallin

Annons

Annons

Skådespelaren Peter Harryson är känd för sina roller i bland annat ”Rederiet”, ”Så ska det låta” och ”Hedebyborna”. För två år sedan gick Peter Harryson i pension, det skriver Expressen.

– Jag är pensionär. Sen jobbar jag lite grann då och då. Jag gör lite reklamfilmsinspelningar, voiceovers och sånt där, säger han till Expressen.

Peter arbetar två dagar i månaden, inte bara för att det är roligt, utan för att få pengarna att räcka till. Peter menar att pensionen täcker det mesta av räkningarna men att han måste jobba för att ”få grädde på moset”.

      LÄS MER: Här är tipsen på hur du maxar tjänstepensionen

Usel situation för landets äldre

Peter berättar att han har en usel pension eftersom han varit frilansare i hela sitt liv och han känner en stor besvikelse på hur situationen ser ut för landets pensionärer.

– Den är ju usel. Jag förstår inte att vi ska beskattas flera gånger för våra inkomster. Först får man skatta innan man sätter in det på pensionsförsäkring och sen får man skatta igen. Nej, det är tufft att vara pensionär.

Även om Peter och hans fru försöker göra mycket saker tillsammans tvingas han ofta stanna hemma på grund av knäproblem. När Peter tar sig ut är käppen ett måste.

– Jag är mycket hemma. Det är jag. Men jag försöker att gå ut, men det är inte alla dagar jag kommer utanför dörren. Jag kan inte röra på mig lika mycket som jag skulle vilja göra. Men det är ju jag, det är mina ben och knän som inte orkar. När man vaknar på morgonen känner man sig odödligt, men sen blir man ju påmind om att det inte går så fort längre. Men det är ingenting att klaga på, det är så som det är, säger Peter till Expressen.

      LÄS MER: Pensionen kan bli en kalldusch

Finns knappt några pengar kvar

Peter har tänkt på att skriva ett testamente men det har inte blivit av. Han menar att det inte finns mycket pengar kvar att testementera och att han sagt till sina barn att de får gå med honom på restaurang om de ska ta del av arvet då det är där han spenderar sina pengar.

Peter tänker ibland på det faktum att man inte lever för evigt.

–  Det är oundvikligt. Tanken finns ju där nästan varje dag. På att man ska bort, att det tar slut. Min framtid är ganska klar, så att säga. Det blir mindre och mindre dagar kvar.

Men det är inget som tynger honom.

– Jag har haft ett fantastiskt liv med väldigt många olika uppdrag. Jag sitter ibland och tänker att fan vad mycket jag har hunnit med i mitt liv. Jag har ändå jobbat i 54, 55 år. Så det är bra, jag ångrar ingenting och det finns inget som jag skulle vilja ha ogjort, avslutar han till Expressen.

      FLER NYHETER: Mer för dig med livserfarenhet

Linnéa Wallin
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons