A-
A+

Populär tv-profil försvann plötsligt: "Tufft"

Fritid och livsstil, Mänskligt, SportNews55

Efter femton år fick en populär tv-expert plötsligt beskedet om att hans tid på kanalen var över. Nu berättar han för Expressen om sitt nya liv.

Sarah Carlsson

Bosse Petersson började karriären som fotbollsspelare, men gick snabbt över till tränaryrket. Redan som 23-åring blev han spelande tränare och fortsatte som det ända fram till 2008.

Han lämnade dock aldrig fotbollen helt, utan gick vidare som expert på Viaplay. Där jobbade Pettersson med fotbollssändningar i 15 år. Men en dag 2017 var allt plötsligt över.

– Jag jobbade med matcher och satt i studion, det var mest Premier League och Champions League, vi hade ju en del landskamper också. Det var tufft för mig, jag hade gärna fortsatt. Men Viaplay ville gå vidare med nya namn. Det var bara att acceptera och gå vidare, säger han till Expressen.

Sedan dess har han inte setts i tv-rutan. Han valde istället att starta projektet ViLirare tillsammans med Tommy Söderberg och Anders Limpar.

– Jag har gjort mitt när det handlar om tv, men fotbollen är inte över för mig. Tvärtom, jag jobbar varje dag med hjärteprojektet ViLirare, berättar han för tidningen.

Organisationen samlar in pengar till välgörenhet, anordnar uppvisningsmatcher och delar ut stipendier.

– Med vår samlade kraft och kompetens så skapar vi ett bättre samhälle genom sportens enande kraft. Vi står för fairplay, respekt för varandra och fotbollen, säger Bosse Petersson.

Sarah Carlsson
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.