A-
A+

"Rederiet-legendaren" om hälsan: Det som fallerar

Hälsa, Kultur & NöjeNews55

En svensk skådespelare genomgår en tuff behandling men är tacksam att fortfarande få vara med. Det rapporterar Aftonbladet.

Sarah Carlsson

Annons

Skådespelaren Bert-Åke Varg har just fyllt 90 år. Han funderar inte så mycket över sin ålder utan är tacksam över att fortfarande få hänga med.

– Jag har aldrig brytt mig om det här med olika åldrar och är glad så länge jag får vara med. Dessutom har jag alltid varit snabb och bra i huvudet och tycker det fungerar till hundra procent. Jag får till och med beröm för att jag är så klar vilket är glädjande. Det är det andra som fallerar på mig och det är ju det som är besvärligt med att åldras, man är inte riktigt frisk och har ont lite överallt, berättar han för Aftonbladet.

Bert-Åke Varg genomgår en tuff behandling som han kommer att fortsätta med livet ut – dialys tre gånger i veckan.

– Det började när jag filmade i Björkliden men jag förstod aldrig hur dålig jag faktiskt var. Jag vet ju att det här kommer pågå livet ut och det är bara är så. Men det är en väldigt jobbig behandling. När jag kommer hem mår jag dåligt och ibland blir jag riktigt sjuk. Som tur är har jag min underbara fru som är helt fantastisk och tar hand om mig. Det är en dröm att ha det så bra som jag har.

Det blir många firanden i år för skådespelaren. Han och hans fru Julianna Varg firar silverbröllop i år och hon fyller dessutom 75 år i juli.

– Vi får se hur vi firar det. Jag ska köpa något fint, men det finns ingenting som är svårare än att handla till sin käresta, säger han till tidningen. 

Bert-Åke Varg
Foto Christine Olsson / SCANPIX

Sarah Carlsson
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.